Gevelrenovatie

De Gevelrenovatie of -restauratie is het herstel van de vroegere toestand. Dit kan noodzakelijk zijn als de muur, blootgesteld aan de weerselementen: rot vertoond, water doorlaat, de voegen barsten en loskomen, beschadigd is door vorst, etc. De estethische factor is ook vaak een goede reden. Vaakvoorkomend is het zwart worden van de stenen. Vaak veroorzaakt door de hoeveelheid roet en stof in de atmosfeer.

Proces: De stelling wordt rondom geplaatst en er wordt stofvrij afgedicht. ramen, deuren en andere worden beschermd. De voegen worden uitgeslepen en uitgekapt. Kapotte en rotte stenen worden er uitgehaald en vervangen. De voegen en stenen worden zorgvuldig gezandstraald met juiste zandscherpte en luchtdruk. Voor zeer delicate stenen kiezen we voor het nevelstralen of stralen met water. Daarna wordt de gevelmuur grondig gezuiverd met water onder hoge druk en is hij klaar om te worden ingevoegd.

Bijhorend wordt vaak gekozen voor een behandeling tegen waterabsorptie, impregneren. Dit zorgt voor een honderd procent waterdicht geveloppervlak. De gevel is beschermd tegen de indringing van regenwater, maar kan blijven ademen! Wij werken met een hoog kwalitatief hydrofuge op basis van oligomere siloxanen. Het zet zich onzichtbaar rond de poriƫn van de stenen en zorgt voor waterdichtheid met een lange levensduur.